1 Dag en datum in Windows 7 taakbalk

 

2 Sneller internet in Windows 7

 

3 Standaard GPS in Windows 7 netbooks

 

4 Windows 7 Aero Glass uitschakelen

 

5 Windows 7 readyboost

 

6 UAC uitschakelen in Windows 7

 

7 Windows 7 sidebar verdwenen na uitschakelen UAC

 

8 Release Candidate wallpapers

 

9 Windows 7 120 dagen op proef

 

10 Windows 7 opstarten versnellen

 

11 Windows 7 beste prestaties

 

12   Windows 7 versnellen (startmenu)

 

13 Meerdere bestanden tegelijk downloaden

 

14 Windows 7 afsluiten traag

 

15 Internet explorer 8 Optimaliseren

16 Startpositie Windows explorer veranderen

 

 

Dag en datum in Windows 7 taakbalk

dag-datum-tijd-taakbalkZoals iedereen bekijk je elke dag welke datum het is. Als je de cursor op de klok in de taakbalk houdt, zie je na een paar seconden de datum verschijnen. Wat veel mensen niet weten is dat je de dag en datum ook volledig in de taakbalk kunt laten weergeven, zo zie je in een oogopslag welke datum het is. De dag en datum krijg je via de volgende manier in je taakbalk:

Deze tweak raden wij vooral aan bij een hoge beeldschermresolutie.

 

Sneller internetten in Windows 7

internet-explorer-registery-tweakEr zijn vele manieren om Internet Explorer flink te verbeteren, zowel in snelheid als performance. Zo zijn er verschillende software ontwikkelaars die suggereren dat de snelheid van het surfen kan worden verbeterd door gebruik te maken van de door hun ontwikkelde software. Wij laten je zien hoe je door een simpele register tweak de snelheid van het surfen flink kan verbeteren, zonder extra software te installeren!

Na lange tijd is het eindelijk mogelijk om Internet Explorer (IE) volledig uit je besturingssysteem te verwijderen. Toch maakt een over grote deel van de computergebruikers nog steeds gebruik van Internet Explorer. Deze tweak geeft een snelheidsboost aan IE bij het surfen op internet.

Vooral mensen met een grote bandbreedte zullen merken dat deze tweak zorgt voor aanzienlijke snelheid winst.
De tweak voer je als volgt uit:   

 

Standaard GPS in Windows 7 Netbooks

Nu Windows 7 ingebouwde GPS modules ondersteund, zal de integratie van GPS chips in notebooks volgend jaar een grote vlucht nemen.
Dit is de verwachting van de ic-distributeurs in Taiwan aldus een bericht op de website Digitimes.

Zo heeft Microsoft onlangs 1000 flashdrives met ingebouwde GPS-chip bij het Zwitserse bedrijf U-blox AG besteld. Dit ter ondersteuning van softwareontwikkelaars voor het ontwikkelen van gps-toepassingen.
U-blox werkt samen met diverse Taiwanese ic-distributeurs voor het ontwikkelen van een gps-platform voor Windows 7, dat in notebooks kan worden ingebouwd. De markt voor notebooks met geïntegreerde GPS-voorziening gaat in 2010 van start met notebooks tot 13-inch als eerste. Verwacht wordt dat GPS een standaardfunctie in kleine notebooks zal worden.

 

 

Windows 7 Aero Glass uitschakelen

windows-areo-glassDoor de functie van Windows Auro Glass ziet het uiterlijk van windows 7 er mooi en strak uit. Maar om ervoor te zorgen dat Windows er mooi uit ziet vreet dit flink wat geheugen en processor kracht. Voornamelijk netbooks, oudere computers en de goedkopere laptops hebben moeite met deze effecten.
Je zult merken dat het verschuiven van vensters schokkerig gaat en in sommige gevallen de vensters blijven hangen.
Om ervoor te zorgen dat Windows 7 ook vloeiender draait op oudere systemen of systemen met een minder goed hardware configuratie kun je de Areo Glass effecten uitschakelen. Het mooie uiterlijk blijft intact maar de schermen zijn niet meer transparant. Dit is een enorme prestatieverbetering.
Je schakelt Windows Areo Glass op de volgende manier uit.

 

Windows 7 readyboost

Windows 7 heeft veel nieuwe mogelijkheden om tóch goed te werken op oudere computers. ReadyBoost is één van die mogelijkheden, en helpt door extra geheugen beschikbaar te maken.

readyboost windows 7

Als een computer te weinig geheugen heeft, worden veel applicaties verplaatst van het snelle geheugen naar een zgn. paging-bestand op de harde schijf. Doordat het geheugen steeds naar het paging-bestand moet worden geschreven, wordt de computer enorm traag.
Gelukkig is hier aan gedacht! ReadyBoost helpt in deze situatie door Windows 7een alternatief te bieden, namelijk een externe USB-stick. Een USB-stick is doorgaans een stuk sneller dan een normale harde schijf, waardoor het paging-bestand dus veel beter op deze USB-stick gezet kan worden. De computer vertraagt een stuk minder bij een tekort aan geheugen, doordat het paging-bestand niet meer naar de harde schijf wordt geschreven, maar naar de snelle USB-stick!

Om met ReadyBoost te kunnen werken heb je minimaal het volgende nodig:

Het apparaat moet minimaal 64 MB geheugen hebben
Het moet een USB 2.0 apparaat zijn
Het moet minimaal 3,5 MB/s kunnen lezen
Het moet minimaal 2,5 MB/s kunnen schrijven

Weet je niet zeker of jouw USB-apparaat geschikt is? Je kunt het zonder enig risico gewoon uittesten!

Om ReadyBoots te kunnen gebruiken moet je het volgende doen:

Doe het USB-apparaat in de computer.
Ga naar Computer, klik met de rechtermuisknop op het USB-apparaat en selecteer Eigenschappen.
Als je apparaat ‘ReadyBoost-compatible’ is zie je een tabblad ‘ReadyBoost’. Klik hierop.
Selecteer ‘gebruik dit apparaat’, en geef de hoeveelheid ruimte aan die je wilt gebruiken voor ReadyBoost
Klik op OK
Veel plezier met ReadyBoost!

UAC uitschakelen in Windows 7

Iedereen die Windows7 of Vista gebruikt heeft te maken met UAC (user account control).
Het staat bekend om de irritante schermen die je krijgt als je een programma wilt openen, installeren, verwijderen en ga zo maar door. Microsoft noemt dit “beveiliging”, maar wij vinden het nogal storend en vertragend voor het gebruik van de computer.

Dus beveiliging of niet, het stoort! Dus wij gaan je vertellen hoe je dit uitzet!

Wat doet UAC precies?
UAC is een onderdeel van de beveiliging van Windows. Ook in Windows 7 is deze functie weer toegepast. Het voordeel is dat je als niet-beheerder dingen kunt doen die normaal alleen een beheerder kan. Het enige wat je nodig hebt is het beheerders wachtwoord. Je hoeft niet meer te wisselen van account. Maar het grote nadeel is dat je voor elke actie een wachtwoord moet invullen.

Hoe schakel ik UAC uit?
Windows 7 geeft meerdere beveiliging niveaus voor UAC. Je kunt deze bereiken via de volgende stappen:

UAC uitschakelen

UAC uitschakelen

Succes!

 

Windows 7 sidebar verdwenen na uitschakelen UAC

Van vele tweakers hebben we gehoord dat wanneer UAC wordt uitgeschakeld de Windows 7 sidebar soms verdwijnt. Deze verdwijnt zodat gebruikers geen geïnfecteerde gadgets kunnen toevoegen. Uiteraard vertellen wij jullie hoe je de sidebar weer terugkrijgt:

Voer onderstaande stappen uit:
1. Klik op het starticon en typ ‘regedit’ in.
2. Zoek de volgende key op: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Sidebar\Settings
3. Maak in het rechterpaneel een nieuwe DWORD(32-bit waarde) aan met de naam ‘AllowElevatedProcess’ en de waarde ‘1′.
4. Sluit regedit.
5. Klik met je rechtermuisknop op het bureaublad en klik ‘add desktop gadgets’ en voeg een gadget toe. De sidebar zal nu weer werken.

Vanaf nu kun je Windows 7 weer vullen met nieuwe gadgets!

 

 

 

Release Candidate wallpapers

De Release Candidate versie van Windows 7 bevat in totaal 18 hele mooie wallpapers.

Deze kun je hier hier downloaden. Het pakket is in totaal 23.38 MB.

Nadat je de wallpapers hebt gedownload kun je ze in de map c:\windows\web plaatsen. Vervolgens kun je de achtergronden instellen door met je rechtermuisknop op je bureaublad te klikken. Als je dit hebt gedaan klik je op “Eigenschappen”. In het venster wat wordt geopend klik je op “Bureaublad”. Hier kun je de gedownloade wallpapers instellen als achtergrond.

Veel plezier!

 

 

Windows 7 120 dagen op proef

Windows-7-120-dagen-uitproberenAls Windows 7 niet is geactiveerd zul je elke keer wanneer je het besturingssysteem opstart de melding krijgen dat je Windows 7 moet activeren/registreren, dit geld voor alle versies van Windows 7.

Wanneer je Windows 7 eerst eens wilt uitproberen voordat je over gaat tot aankoop kan dit vrij hinderlijk zijn. Als je deze melding één keer hebt gezien is het wel duidelijk dat je Windows 7 moet activeren.

Ook voor het bedrijfsleven kan deze activatie hinderlijk zijn. Op zakelijk gebied is het een flinke investering om alle medewerkers over te zetten op Windows 7, niet alleen qua licentie kosten, maar ook qua tijd die gebruikers nodig hebben om bekend te raken met het besturingssysteem. Het is daarom verantwoord om te weten of het besturingssyteem past binnen de bedrijfsvoering en of medewerkers overweg kunnen met Windows 7. Daarom is de mogelijkheid gecreëerd om deze melding drie maal 30 dagen achterwege te laten. Je kunt dus 3 maanden op proef voordat je Windows 7 moet aanschaffen of ervan af te zien.

Er zit een stukje software in Windows 7 die voorkomt dat je elke keer dat je Windows 7 opstart de activatie melding krijgt.

Hoe schakel ik deze melding dan uit?

 

Windows 7 opstarten versnellen

Windows 7 is een vrij zwaar bestuuringssysteem, hoe voller de computer raakt en hoe meer er geinstalleerd wordt hoe langer het opstarten gaat duren.
Toch is er een makkelijke tweak om Windows 7 in veel gevallen sneller op te laten starten.
Deze tweak werkte ook op windows vista, en bij het testen bleek ook dat dit uitkomst bied voor windows 7!

De tweak voer je als volgt uit:

Systeemconfiguratie scherm

systeemconifg

Geadvanceerde opstartopties

opstartopties

Let op dat je wel het goede aantal processors instelt, het instellen van meerdere terwijl deze niet in het systeem zit kan leiden tot problemen en heeft totaal geen nut! Kijk dus van te voren naar het aantal cores in de computer. dit kun je bekijken via de task manager (rechter muisknop op de menu balk –> taakbeheer starten -> het aantal processoren zie je bij prestaties.

Windows 7 beste prestaties

Er zijn veel tweaks om Windows 7 sneller te laten draaien. Je kunt dit doen dmv software en register tweaks maar er bestaat ook de mogelijkheid om Windows 7 optimaal te laten draaien door deze zelf goed te configureren. Wij zullen jullie vertellen hoe je Windows 7 zo snel mogelijk kunt laten draaien zonder bijzondere tweaks uit te voeren.
Deze configuratie zorgt er voor dat de kauwgomballen modus in Win 7 zo kaal mogelijk wordt, wat als voordeel heeft dat het besturingssyteem sneller zal draaien omdat er minder grafische kracht nodig is om deze aan te sturen. Ook het werkgeheugen wordt minder belast, wat als resultaat heeft dat je direct merkt dat deze soepeler loopt.

Deze configuratie voer je als volgt uit:

Windows 7 wordt nu zeer basic weergeven, echter is het noodzakelijk dat “Clear type” wordt aangezet
Dit doe je als volgt:

Windows 7 draaid nu zo optimaal mogelijk.
Deze configuratie aanpassing is op eigen risico!

Windows 7 versnellen (startmenu)

Deze kleine tweak versneld de snelheid van het startmenu. Net zoals in Vista kan het gebeuren dat het startmenu steeds langzamer opent, en dat navigeren trager gaat. Doormiddel van een kleine aanpassing in het register kun je de laadsnelheid van het startmenu weizigen.

Dit kun je als volgt doen:

Je zult merken dat het menu vlotter wordt geopend.

Tip:
- Maak altijd een backup van je register, het uitvoeren van deze tweak is op eigen risico!

Meerdere bestanden tegelijk downloaden

Bij het gebruik van internet is een limiet van het aantal downloads ingesteld. Je wordt dus door Microsoft gelimiteerd in het aantal bestanden wat je tegelijk wilt downloaden.

Het is mogelijk om dit via het register handmatig aan te passen. Het resultaat is dat u meerdere bestanden tegelijk kunt downloaden.

Sluit de Register-editor af
U kunt nu meerdere bestanden tegelijk downloaden

 

Windows 7 afsluiten traag

Net zoals de vorige Windows versies kan het afsluiten van Windows 7 erg lang duren. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het afsluitproces te versnellen, de makkelijkste is via een simpele register tweak die de wachttijd van het afsluiten van programma’s verkort. Voer de volgende stappen uit:

Internet explorer 8 Optimaliseren

We kwamen op het internet een nieuwe tweak tegen die naar ons idee IE8 versnelde, deze simpele tweak vergt nog geen 1 minuut van je tijd.
Voer de volgende stapen uit:

Op het internet gaat veel discussie of deze tweak nu wel of geen zin heeft, wij merkten vrijwel direct verschil. Je kunt deze tweak probleemloos en zonder risico uitvoeren.
Wil je weer terug naar de oude situatie omdat deze tweak misschien geen zin heeft voer dan het volgende uit:

Je hebt het zojuist toegevoegde bestand weer hersteld.

 

 

 

 

 

 

Startpositie Windows explorer veranderen

Als je in Windows 7 op een Windows Explorer snelkoppeling klikt zal standaard de Windows 7 Library geopend worden. Nou zijn deze libraries ongetwijfeld erg handig, maar toch zal je meestal ergens anders moeten zijn dan in de Library. Dit artikel legt uit hoe je ervoor kan zorgen dat Windows Explorer standaard ergens anders opent, bijvoorbeeld gewoon in My Computer of in My Documents.

Meestal zal je Windows Explorer starten via het Taskbar icoontje. Dit icoontje is eigenlijk gewoon een snelkoppeling. Snelkoppelingen kunnen we aanpassen, dus we gaan deze Windows Explorer snelkoppeling aanpassen naar eigen wens.

Klik met de rechtermuisknop op het Windows Explorer icoontje. De jumplist zal nu openen met daarin de laatst gebruikte Explorer vensters. Klik nu nogmaals met rechts op Windows Explorer in de jumplist en selecteer Properties.

 Afbeelding

 In het venster dat nu opent ga je naar Tabblad Shortcut. Hier gaan we het veld Target aanpassen zodat Explorer precies daar opent waar wij dat willen.

Wil je dat Explorer standaard opstart in My Computer, verander het Target veld dan in het volgende: %SystemRoot%\explorer.exe /E,::{20D04FE0-3AEA-1069-A2D8-08002B30309D}

Voor My Documents: %SystemRoot%\explorer.exe /N,::{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}

Network Neighborhood: %SystemRoot%\explorer.exe /N,::{208D2C60-3AEA-1069-A2D7-08002B30309D}

Een willekeurige map: %SystemRoot%\explorer.exe pad van de map (Als je bijvoorbeeld wilt dat Explorer standaard opent in de Windows map zet je het volgende neer: %SystemRoot%\explorer.exe c:\windows)

Op deze manier kan je dus Explorer laten opstarten hoe jij dat maar wilt.
Hetzelfde kan je ook doen voor de Windows Explorer snelkoppeling in het Start Menu.